Zwerfafval krijgt tweede leven

De gemeente Tilburg is al een tijd actief bezig met het verminderen en bestrijden van zwerfafval. Dit gebeurt onder meer door teams van vrijwilligers die helpen bij de inzameling ervan. Een goede zaak natuurlijk, alleen belandde dat ingezamelde zwerfafval daarna nog steeds gewoon in de verbrandingsoven.

Dat kan duurzamer! Daarom startten Dobro, Verhoeven B.V. en de gemeente Tilburg samen met een proef om het opgehaalde zwerfafval voortaan te scheiden en circulair te verwerken. Het afval wordt door vrijwilligers ingezameld in speciale, gele vuilniszakken en naar Verhoeven B.V. gebracht. Door middel van een speciale sorteerlijn, die geheel draait op zonnepanelen, kan tot wel 90% van het afval worden gescheiden.

Het gescheiden afval wordt vervolgens op materiaal gesorteerd en daarna opnieuw verwerkt tot grondstof. Dat is allemaal afval wat niet meer in de verbrandingsoven verdwijnt en dus ook het milieu minder belast! Kortom, een zeer geslaagde proef én eentje waar door de gemeente Tilburg meteen op wordt doorgepakt. Het streven is om nog in 2023 minstens 90% van het door vrijwilligers ingezamelde zwerfafval te scheiden voor hergebruik. Zo ontstaat een echte win-winsituatie: Tilburg wordt schoner en het afval krijg een nieuw leven.

Bekijk ons filmpje via deze link.

Delen

Laatste berichten

Voorjaarsschoonmaak groot succes!

Clean Deal gelanceerd!

Uitnodiging: Start Clean Deal tijdens World Cleanup Day 15 sept

Aanmelden

Wil je meedoen? Neem contact op met één van onze contactpersonen.

Contact

Behoefte aan meer informatie? Neem contact op met één van onze contactpersonen.

Wij worden gesteund door